Blog

Op deze pagina publiceer ik regelmatig blogs waarin ik verschillende onderwerpen behandel.

Wat zou jij behandeld willen zien? Stuur me een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

twee honden aan zee

Deze week een blog van Ingrid Bongart

Die EWU ist ein großer Westernreitverband – Anschlußverband der FN. Ich habe seit 1999 viele EWU-Reitabzeichen durchgeführt. Seit 2014 gibt es die Westernreitabzeichen 10 – 6, die für Reitabzeichen-Anfänger gedacht sind. Sie sind vielseitig, angefangen von der Bodenarbeit über Trail, Western Horsemanship bis hin zur Geländeprüfung.

Es macht immer wieder ‚Spaß‘,

Lees meer: Deze week een blog van Ingrid Bongart

0
0
0
s2smodern
Examen in de stal

Brevet 8, Western Horsemanship, komt er aan

Het is voor mijn gevoel nog maar kort geleden dat we met een leuke groep de cursus Brevet 9, In Hand Trail hebben gedaan. Inmiddels staat Brevet 8, Western Horsemanship alweer voor de deur. De sluitingsdatum is volgende week al. Ik heb er zin in, zeker na de ervaring met het vorige cursusweekend.

Lees meer: Brevet 8, Western Horsemanship, komt er aan

0
0
0
s2smodern
Begeleider met paard

Deze week een gastblog van Mariëlle Paas

In 2000 kwam ik bij toeval in aanraking met het westernrijden. Ik kocht toen mijn eerste westernzadel, gelukkig zag ik toen al het belang in van een goed passend zadel en liet dit dan ook door een goede western zadelpasser aanmeten op mijn New Forest / Connemara pony genaamd Erika.

Lees meer: Deze week een gastblog van Mariëlle Paas

0
0
0
s2smodern
Showmanship at Halter Pattern

Showmanship at Halter, eitje of uitdaging?

Showmanship at Halter, het onderwerp van Brevet Westernrijden 10, dat wedstrijdonderdeel ‘s ochtends vroeg, waar deelnemers met hun paard een stukje door de rijbak lopen en de jury een rondje rond het paard loopt. Wat is daar nou aan? Simpel toch, of zit er meer achter?

Lees meer: Showmanship at Halter, eitje of uitdaging?

0
0
0
s2smodern
Groepsfoto

Hoe een verplichte cursus geweldige ideeën oplevert

Zoals ik wel vaker vermeld heb, ben ikzelf gehouden om verschillende cursussen te volgen om de cursussen van de Westernopleiding te mogen geven. Een van deze cursussen is het module 1 van het Opleiderscertificaat: Methodenleer. Tja, Methodenleer, hoe kan dat nou wat zijn? Hermann Grams wist mij echter totaal te verassen.

Lees meer: Hoe een verplichte cursus geweldige ideeën oplevert

0
0
0
s2smodern
Foto van Chris Knol

Deze week een gastblog van Chris Knol

"We hadden tijdens de les een filmpje gezien over een slokdarmverstopping. Ik zag dat er iets niet goed was met onze pony nadat hij een wortel gegeten had en ik herkende dit van de les. Ik heb toen tegen mama gezegd dat ze de dierenarts moest bellen..."

Lees meer: Deze week een gastblog van Chris Knol

0
0
0
s2smodern
Twee paarden op buitenrit met handpaard

Vandaag is…

De laatste dag dat je je kunt inschrijven voor het Brevet Westernrijden 9, In Hand Trail.

Nu nog zonnig, maar met regen in de aantocht.

Het tijd om uit de winterslaap wakker te worden.

Lees meer: Vandaag is…

0
0
0
s2smodern
Ruiter te paard over trailbrug

Zijn er nog andere opleidingen en cursussen?

Gelukkig zie je dat er veel (groepen) mensen zijn die allerlei leuke activiteiten organiseren met je paard. Ook hierbij is er keuze genoeg in het niveau van de clinic en de frequentie. Zonder iemand te kort te willen doen, noem ik

Lees meer: Zijn er nog andere opleidingen en cursussen?

0
0
0
s2smodern
Groepsfoto deelnemers Trainerassistent

Deze week een blog van Viktoria Ammer over de cursus Trainerassistent

(Nederlandse vertaling: zie onder)

Derzeit absolviere ich den Kurs zum Trainerassistent Westernreiten. Es bereitet mir sehr viel Spaß, weil man lernt Unterricht zu gestalten und auf den Reitschüler einzugehen. Die Aus- und Weiterbildung im Pferde- und vor allem Reitbereich finde ich sehr wichtig,

Lees meer: Deze week een blog van Viktoria Ammer over de cursus Trainerassistent

0
0
0
s2smodern
Ruiters met paard aan de hand

De start

Het is 2018 geworden. Het jaar waarin de Westernbrevetten starten. Terwijl ik druk bezig was met het vertalen van de Vragencatalogus, het bekend maken van de Brevetten en het online zetten van de inschrijfformulieren is het nieuwe jaar zomaar gestart. En starten gaan we. Je kunt je deze maand inschrijven voor Brevet Westernrijden 10: Showmanship at Halter, omgang met het paard, grondwerk. Wat gaan we in die cursus doen?

Lees meer: De start

0
0
0
s2smodern
Erika Zengerink

Als opleider van trainers …

Als opleider van trainers worden hoge eisen aan je gesteld. En terecht. Het is niet meer voldoende dat je goed kunt rijden, een goede ruiter bent. Het is niet meer voldoende dat je goed les kunt geven, een goede trainer bent. Er wordt van je verwacht, dat je anderen kunt leren om goed les te geven.

Lees meer: Als opleider van trainers...

0
0
0
s2smodern
Kaar van Nederland met route van Middelburg naar de Horsetellerie

Waarom is het zo ver weg?

Een veelgestelde vraag in westernland. Leuk, maar waarom moet het altijd zo ver weg zijn? Of het nou over wedstrijden, cursussen of leuke oefen-dagen gaat, het lijkt net of het altijd ergens anders is. Hoe komt dat toch?

Lees meer: Waarom is het zo ver weg?

0
0
0
s2smodern
Chris Knol

Deze week een gastblog van Chris Knol, over de examens van de Instapbrevetten

Twee keer per jaar wordt ik uitgenodigd bij Stop & Turn Westernreiten in Rastede (D) om examens voor brevetten af te nemen. Vorig jaar zomer was er weer een nieuwe groep begonnen met de brevetten 8 (Horsemanship) en 9 (In Hand Trail). Er waren in totaal 9 kandidaten.

Met de hele groep hebben we de paarden uit de boxen gehaald, waarbij ik de kennis omtrent de huisvesting getoetst heb: welke afmetingen, hoeveel licht, welk klimaat, wat op de bodem, en welke alternatieven zijn er. Op weg naar de poetsplaats (dat doe je natuurlijk niet in de stal!), ...

Lees meer: Deze week een gastblog van Chris Knol, over de examens van de Instapbrevetten

0
0
0
s2smodern
Fragenkatalog

Sneeuw en regen, soms ook wel fijn

Een rare titel misschien, blij zijn met weer wat je binnenhoudt. En toch is het voor mij wel zo. Als paarden je hobby én je beroep is, werk je veel buiten. We hebben de paarden aan huis en geen binnenbak om de hoek. Ook de meeste van mijn lesklanten hebben geen binnenbak. En dan heb je opeens tijd over als het weer nat en koud is. Tijd om…

Lees meer: Sneeuw en regen, soms ook wel fijn

0
0
0
s2smodern
Paard met begeleider bij hek

Brevet 9, In Hand Trail

Inmiddels is het alweer februari en de sluitingsdatum van Brevet 9, In Hand Trail is opeens al over een maand. In Hand Trail is een erg populair onderdeel bij jong en oud. Het is leuk om te doen en wordt vaak gezien als een mooie voorbereiding op de gereden Trail. Toch vraagt de In Hand Trail weer andere vaardigheden.

Lees meer: Brevet 9, In Hand Trail

0
0
0
s2smodern