FAQ

Hieronder worden enkele van de meest gestelde vragen beantwoord. Staat jouwe er niet bij? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op!

Welke diploma’s moet je hebben om mee te mogen doen met het combinatiepakket Trainer Assistent? En welke voor Trainer C Westernrijden?

Je hoeft geen diploma’s te hebben om te starten met het combinatiepakket Trainer Assistent. In het combinatiepakket Trainer Assistent wordt je vanzelf door alle vereiste certificaten geleid om mee te kunnen doen met Trainer C Westernrijden.

Op welk niveau moet mijn paard en ik zijn?

Het gevraagde niveau is ongeveer WRAN level 3, richting level 2. Op de website vind je voorbeelden van patterns die je op je examens rijdt.

Zijn er lespaarden beschikbaar voor de opleiding?

Nee, er zijn helaas geen lespaarden voor deze opleidingen.

Moet ik een level-indeling hebben of wedstrijden gestart zijn?

Nee, deze opleiding staat helemaal onafhankelijk van het rijden van wedstrijden. Het starten van wedstrijden levert je natuurlijk wel ervaring op.

Overnachten, is dat niet duur?

Nee, een simpel rekensommetje leert, dat je makkelijk genoeg reiskosten bespaart om te kunnen overnachten. Een rekenvoorbeeld:

Stel, je doet een opleiding lekker dichtbij: 80 km reisafstand, 1 uur reistijd. De opleiding duurt in totaal 30 dagen, dus je reist 30 keer heen en weer, is in totaal 4800 km in 60 uur. Deze 4800 km à 30 ct/km kosten € 1440 (daarin zit een kleine € 700 dieselkosten inbegrepen (gesteld dat je auto met trailer 1:10 rijdt), maar autorijden kost meer dan alleen de diesel). Als je met drie personen een 6-persoons huisje huurt op de Horsetellerie, dan heb je je eigen kamer en zijn je totale overnachtingskosten ca. € 740. Je woont vast wat verder van de Horsetellerie weg, zeg dat je 200 km moet reizen, dan zijn de kosten daarvan € 600, inclusief € 290 diesel.

Kortom: 30 keer heen en weer rijden op 80 km kost € 1440; 5 keer heen en weer rijden op 200 km inclusief overnachtingen kost € 1340 en het scheelt je de helft van de reistijd.

Moet ik heel veel vrij nemen om de opleiding te kunnen doen?

Dat is natuurlijk in de eerste plaats van je eigen situatie afhankelijk. Stel, je werkt 5 dagen, door de weeks. Dan moet je voor het combinatiepakket Trainer Assistent 3x 2 dagen (maandag en dinsdag) vrij nemen. Dit is in maart, mei en juli. Voor Trainer C moet je dan twee keer een hele week vrij nemen, in oktober en in november.

Waarom zijn hengsten alleen na overleg toegestaan?

Het combinatiepakket Trainer Assistent bestaat uit verschillende certificaten. Voor een deel daarvan staat de EWU hengsten niet toe. Voor blok 2 van het combinatiepakket Trainer Assistent en Trainer C zijn hengsten na overleg wel toegestaan. Zij moeten zich dan kunnen gedragen tussen andere paarden, als ze in de box staan.

Zijn er vrijstellingen?

Er zijn bepaalde vrijstellingen, op basis van wedstrijdresultaten. Alle vrijstellingen zullen individueel aangevraagd moeten worden. Als je vrijstelling wilt, neem dan even contact op.

0
0
0
s2smodern