Instapbrevetten Westernrijden

Western rijden is gebaseerd op het werk op de ranch, waarbij de cowboys op hun paarden vertrouwen om het werk te kunnen doen. De africhting van deze paarden begint met werk aan de hand, waarbij het paard al een basisafrichting krijgt. Eenmaal onder het zadel moet het paard, op lichte aanwijzingen van de ruiter, min of meer zelfstandig doen wat er van hem gevraagd wordt.

Ben je nieuwsgierig wat western rijden inhoudt en wil je het graag eens uitproberen? Doe mee met een Instapbrevet Westernrijden. Er kan in principe met elke optoming en bijpassende kleding meegedaan worden, zoals een engelse- of western uitrusting, maar ook bijvoorbeeld een Iberische of endurance uitrusting. Het niveau is toegankelijk voor iedereen.

Met de Instapbrevetten Westernrijden raak je stap voor stap bekend met het western rijden. Er zijn twee Brevetten waarbij je met het paard aan de hand werkt en twee waarbij gereden wordt. De cursussen bestaan uit theorie en praktijk en worden afgesloten met een examen. De theorie wordt mondeling getoetst.

De cursussen kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden in willekeurige volgorde. De Brevetten Westernrijden, kortweg Brevetten genoemd, zijn van hoog naar laag genummerd.

Ruiter leidt het paard

Brevet Westernrijden 10: Omgang met het paard/Showmanship at Halter/Grondwerk

Tijdens deze cursus werk je met het paard aan de hand en je loopt een parcours in walk en jog. In de theorie kijken we onder andere naar de ontstaansgeschiedenis van het paard en ziekte en gezondheid van paarden. We gaan in op de basis van de discipline Showmanship at Halter.

Lees meer: Brevet Westernrijden 10

0
0
0
s2smodern
Ruiter loopt met paard door hek

Brevet Westernrijden 9: Omgang met het paard/In Hand Trail

Een Trail bestaat uit een parcours met hindernissen die je onderweg tegen kunt komen, zoals het openen en sluiten van een hek en over balkjes gaan. Bij de In Hand Trail wordt het paard hierbij in walk en jog door de deelnemer aan de hand geleid. De theorie gaat onder andere over In Hand Trail als wedstrijddiscipline. Dit Brevet geeft, samen met Brevet 8, toegang tot Brevet 4.

Lees meer: Brevet Westernrijden 9

0
0
0
s2smodern
Paard met ruiter

Brevet Westernrijden 8: Western Horsemanship

In de Western Horsemanship wordt de ruiter beoordeeld op zit en inwerking van de hulpen. Het pattern (=parcours) bevat cirkels en achterwaarts gaan. Er wordt ook in een groep gereden. De regels voor de discipline Western Horsemanship en de basis van de (western)rijleer worden in de theorie behandeld. Dit Brevet geeft, samen met Brevet 9, toegang tot Brevet 4.

Lees meer: Brevet Westernrijden 8

0
0
0
s2smodern
Paard gaat achterwaarts tussen balken

Brevet Westernrijden 7: Trail

Je legt rijdend een parcours af met een hek en balken waar je met je paard door- en overheen manoeuvreert. De theorie gaat dieper in op de regels voor de discipline Trail en de basis van de (western)rijleer.

Lees meer: Brevet Westernrijden 7

0
0
0
s2smodern