Voortgezette Brevetten Westernrijden

De Voortgezette Brevetten Westernrijden gaan dieper in op de theorie en verwachten een duidelijk hoger rij-niveau dan de Instapbrevetten. De Brevetten bouwen op elkaar voort en stijgen in moeilijkheidsgraad. Er gelden toegangseisen en er wordt gereden in western uitrusting. Deze Brevetten stellen het bezit van óf de Basispas Paardenkunde óf WRA 9 en 8 als eis.

In de cursus komen de onderwerpen die geëxamineerd worden uitgebreid aan bod. Voor de theorie is ook zelfstudie nodig. Een deel van het materiaal zal worden uitgereikt. Er is een literatuurlijst met aanbevolen boeken en DVD’s.

In de cursus wordt examengericht rijles gegeven. Uiteraard is een bepaald rij-niveau van paard en ruiter nodig om succesvol te kunnen deelnemen. Weet je niet zeker of dit iets voor je is? Neem, bij twijfel hierover, contact op met de cursusleider.

Groep mensen met paard

Basispas Paardenkunde

Het doel van de cursus voor de Basispas Paardenkunde is om de deelnemer basiskennis- en kunde in de omgang met het paard over te brengen. Om deel te kunnen nemen aan de examens Voortgezette Brevetten Westernrijden moet je geslaagd zijn voor de Basispas Paardenkunde (of Brevet 8 en 9 samen), vandaar dat deze cursus in combinatie met een cursus Voortgezette Brevetten gegeven wordt.

Lees meer: Basispas Paardenkunde

0
0
0
s2smodern
Ruiter gaat te paard door hek

Brevet Westernrijden 4

Het Brevet Westernrijden 4 is de eerste van de Voortgezette Brevetten Westernrijden. Het examen vraagt van de ruiter praktische rijvaardigheid tijdens het rijden in een groep en in de disciplines Western Horsemanship en Trail. De theorie gaat in op de westernuitrusting, (western)rijleer en paardenkunde. Het certificaat van Brevet 4 geeft toegang tot Brevet 3.

Lees meer: Brevet Westernrijden 4

0
0
0
s2smodern
Paard draaft over balken

Brevet Westernrijden 3

Het Brevet Westernrijden 3 is de tweede van de Voortgezette Brevetten Westernrijden. Het examen vraagt van de ruiter praktische rijvaardigheid tijdens het rijden van een buitenrit en in de disciplines Western Horsemanship en Trail. De theorie gaat dieper in op de westernuitrusting, -rijleer (opleidingsscala!) en paardenkunde. Na het behalen van Brevet 3 kunt je toestemming krijgen om bij de WRAN te starten in Level 3. Brevet 3 is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de Traineropleiding.

Lees meer: Brevet Westernrijden 3

0
0
0
s2smodern